Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 4η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ









Την Πέμπτη, 3-05-2018 οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ΄2 με συνοδούς τον υποδιευθυντή και υπεύθυνο του Τμήματος Ένταξης κ. Πασχάλη Τράκα και το δάσκαλο κ. Κλήμη Σεβαστιάδη,  παραβρέθηκαν στην 4η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών μονάδων που πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.  Με τίτλο «Η γνώση ανθίζει στους λαχανόκηπους των σχολείων μας» η Υπ. Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Αθανασία Παπαδοπούλου παρουσίασε μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα Γ΄2, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, που στοχεύει στη δημιουργία βιολογικού σχολικού κήπου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις μας, από την κομποστοποίηση, από τη δημιουργία σπορολογίων, από την κατασκευή χορτοκέφαλων, από τη φύτευση σπόρων σε φυτοδοχεία, από τη μεταφύτευση των σπορόφυτων στον κήπο του σχολείου, από την περιποίηση των φυτών (πότισμα, ξεχορτάριασμα, συγκομιδή φυτών).

Στο τέλος της συνάντησης, μοιράστηκαν στους μαθητές/τριες διάφορα φυτά προκειμένου να τα φυτέψουν σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.