Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 
 

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 22-03-2018, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Εκεί, αφού περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου, παρακολούθησαν παράσταση θεάτρου σκιών με τον τίτλο:"Ο Καραγκιόζης και ο Ήρωας Αθανάσιος Διάκος".
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ο Καραγκιόζης κλείνεται σε μοναστήρι και γίνεται καντηλανάφτης. Εκεί είναι καλόγερος και ο Αθανάσιος Διάκος. Στο μοναστήρι μπαίνουν οι τούρκοι και αρχίζουν να τρώνε και να γλεντάνε. Όταν όμως σπάζουν τα άγια εικονίσματα, ο Διάκος αρπάζει ένα κουμπούρι και τους σκοτώνει. Μαζί με τον Καραγκιόζη φεύγουν και πάνε να συναντήσουν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Μετά τη μάχη της Αλαμάνας ο Ομέρ Βρυώνης συλλαμβάνει τον Διάκο και του ζητάει να αλλάξει την πίστη του. Ο Διάκος, όμως, αρνείται και τότε ο Ομέρ Βρυώνης διατάζει να τον θανατώσουν με μαρτυρικό τρόπο. Να τον σουβλίσουν...

Επίκαιρο το θέμα, λόγω του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Συνάμα, όμως, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το παραδοσιακό θέατρο σκιών και να προσεγγίσουν την εμβληματική μορφή του Καραγκιόζη με ότι συμβολίζει στην ελληνική παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.