Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ









     Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Project orchestra:Φτιάχνοντας μια παιδική σχολική ορχήστρα'', οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. Κατά την επίσκεψή μας ενημερωθήκαμε για την ιστορία του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Ωδείο και γνωρίσαμε τα όργανα της ορχήστρας. Συνοδοιπόροι μας και συνακροατές μας, ήταν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, με τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς τους.
     Τα τρία σχολεία, θα συνενώσουμε τις ''δυνάμεις'' μας, τον Ιούνη, σε μια κοινή συναυλία στο Φεστιβάλ Παιδείας 2016-2017 του Δήμου Παύλου Μελά, με θέμα την φιλία! Κατά την επίσκεψη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση-γνωριμία των παιδιών και από τα τρία σχολεία.
     Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ωδείου κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο, καθώς και τους σπουδαστές του Ωδείου, που εθελοντικά υλοποιούν το πρόγραμμα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία τόσο για τους μαθητές μας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς!
     Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διευθυντές και των τριών σχολείων, κ. Στράτο Μαυρίδη, κ. Χάρη Πεκρίδη και κ. Νικήτα Νικητόπουλο, για την συνεργασία τους και την άψογη οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

     Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αλλά και για τις πολιτιστικές του δράσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.