Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, με υγεία και δύναμη.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1. Σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του δημοτικού σχολείου, η λήξη των μαθημάτων πραγματοποιείται, καθημερινά, στις 13:15, από τις 14:00 που ίσχυε μέχρι πέρυσι. Το Ολοήμερο Τμήμα έχει πλεον δύο ώρες αποχώρησης, στις 15:00 η πρώτη και στις 16:00 η δεύτερη.

2. Η πρωινή προσέλευση ολοκληρώνεται από τις 08:00 έως τις 08:10, οπότε χτυπάει το κουδούνι και γίνεται η προσευχή. Οι μαθητές/τριες παραδίδονται στους/τις εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια οι γονείς αποχωρούν. Δεν επιτρέπεται, χωρίς άδεια, η είσοδος στους χώρους του σχολείου, εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένη εργασία στο κυλικείο του σχολείου, όπως παραγγελίες, πληρωμές κ.ά.
Τα παιδιά που είναι γραμμένα στο τμήμα Πρόωρης Υποδοχής προσέρχονται από τις 07:00 έως τις 08:00.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/τριών, για να μην παρακωλύεται η μαθησιακή διαδικασία και γενικότερα η λειτουργία του σχολείου. Καθυστερημένη προσέλευση δικαιολογείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, για τις οποίες θα ενημερώνεται η διεύθυνση του σχολείου.
Σε περίπτωση απουσίας παιδιού, π.χ ασθένεια θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση του σχολείου.
Αποχώρηση μαθητή/τριας, πριν τη λήξη των μαθημάτων, επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγκρισης των γονέων και αφού έχει εξασφαλιστεί η συνοδεία του/της.

3. Σύντομα θα λάβετε το οριστικό ωρολόγιο πρόγραμμα, γιατί το σχολείο έχει στελεχωθεί πλήρως. Οι εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι/ες των τάξεων θα σας ενημερώσουν για τις ημέρες και ώρες επικοινωνίας μαζί τους.

4. Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Επισημαίνουμε ότι, απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών (internet, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά) μαθητών/τριών, ληφθέντων σε εκδηλώσεις του σχολείου, χωρίς τη ρητή έγκριση των γονέων τους.

5. Τις ημέρες που υπάρχει Γυμναστική στο ωρολόγιο πρόγραμμα, παρακαλούμε, οι μαθητές/τριες να φορούν τα ρούχα που έχουν υποδείξει οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής. Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των μαθητών/τριών της Α΄και Δ΄ τάξης, να προσκομίσουν, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το Α.Δ.Υ.Μ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή). Όσοι/ες δεν το προσκομίσουν έγκαιρα, από την 1 Οκτωβρίου, απλώς θα παρίστανται στο μάθημα χωρίς να συμμετέχουν.

6. Συνιστάται να γίνεται, περιοδικά, έλεγχος στα μαλλιά για ψείρες και βέβαια, προληπτικά, λούσιμο ειδικό αντιφθειρικό σαμπουά, για την αποφυγή έντονου προβλήματος, κυρίως στα κορίτσια.

7. Χορήγηση φαρμάκων στους/τις μαθητές/τριες από τους/τις εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής απαγορεύεται.

8. Η ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικονομικά απόρων οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καταβάλλεται μόνον εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του, από κάθε πηγή. Αιτήσεις θα κατατίθενται έως τις 24 Σεπτεμβρίου ή στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Το επίδομα δίδεται με τη λήξη του εκάστοτε διδακτικού έτους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας σχολείου: 2310656110


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.