Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ









Σε περιβαλλοντικό Δίκτυο "Σχολικός Κήπος" που οργανώθηκε από την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, συμμετέχει το σχολείο μας με το δικό του σχολικό κήπο, που έχει αναλάβει να οργανώσει και να φροντίσει το Τμήμα Ένταξης με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του τμήματος και υποδιευθυντή Τράκα Πασχάλη.

Μάλιστα, οι μαθητές/τριες του Τμήματος Ένταξης συμμετείχαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο στρατόπεδο Καρατάσιου και παρουσίασαν το σχέδιο δράσης.

Το project του σχολικού κήπου εντάσσεται και στο πλαίσιο αίτησης του σχολείου μας, που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Πιπλάκη Σουζάνα, για ένταξή μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + και  έχει σαν θέμα την ενασχόληση παιδιών με ειδικές ανάγκες με περιβαλλοντικά προγράμματα και το κατά πόσο αυτή συμβάλει στην κοινωνική ένταξή και γνωστική ανάπτυξή τους.

Επισημαίνουμε ότι, παράλληλα με το σχολικό κήπο, το σχολείο μας έχει ένα υπέροχο ανθόκηπο, που φροντίζουν, με την καθοδήγηση του δασκάλου Ξενιτόπουλου Νίκου, τα παιδιά του Δ΄2 τμήματος.

Τέλος, ευχαριστούμε το Τμήμα Σχολικής Στέγης του δήμου μας για την κατασκευή της περίφραξης του κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.