Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2012

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: Ημέρες Βιβλίου 2012 που οργάνωσε το σχολείο μας με αφορμή το μάθημα της Φιλαναγνωσίας, μας επισκέφτηκε η γνωστή ηθοποιός-συγγραφέας κ.Θεοφανία Παπαθωμά. Η επίσκεψη οργανώθηκε με ενέργειες του δασκάλου Μπέκα Απόστολου,  συνδέσμου του σχολείου μας με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ)

Η κ. Παπαθωμά παρουσίασε τις περιπέτειες του ήρωα των βιβλίων της, Ηρακλή Μπιμπερό, συνομίλησε και προσέγγισε τα παιδιά με τρόπο απλό, ζεστό και πολύ φιλικό, απάντησε στις ερωτήσεις τους και υπέγραψε βιβλία της και αυτόγραφα. Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το σχολείο μας. Η παρουσία της κ.Παπαθωμά δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη.

Ο ισόγειος χώρος του σχολείου μας διακοσμήθηκε με εικαστικές δημιουργίες  μαθητών/τριών της Α΄και της Στ΄τάξης και φιλοξένησε την Έκθεση Βιβλίου που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που "χάρισαν" στο σχολείο  αρκετά βιβλία τους  στο πλαίσιο του προγράμματος "Διάβασέ με ... χάρισέ με".
Ευχαριστούμε θερμά και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά  για την παραχώρηση απαραίτητου εξοπλισμού για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη της κ. Παπαθωμά συνοδεύτηκε από μια αξιόλογη προσφορά βιβλίων στο σχολείο εκ μέρους του Ε.ΚΕ.ΒΙ, για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Οι "Ημέρες Βιβλίου" δίνουν ραντεβού την επόμενη σχολική χρονιά με νέες εκδηλώσεις και τη φιλοξενία ενός συγγραφέα ή εικονογράφου που θα μαγέψει τους μικρούς αναγνώστες μας.

 



                                                                                                           






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.